Ankerplaats gekozen

Ankerplaats banner

Dinsdag 18 juli jl. heeft het gemeentecollege unaniem gekozen voor het project Ankerplaats door Nikkessen Projecten in samenwerking met Stichting Woningcorporaties Het Gooi en Omstreken voor de locatie van het oude gemeentehuis in de Mariahoeve. Hierbij heeft het gemeentecollege unaniem het advies van de beoordelingscommissie, waar onder meer 15 vertegenwoordigers van de wijk in zaten, overgenomen. Daar zijn wij erg blij mee.

In het gebouw zijn 34 sociale drie- en tweekamer huurwoningen gepland. De woningen worden levensloopbestendig en zijn speciaal gericht op doorstroming in de markt. Bestaand bomen worden vrijwel allemaal in het groenplan opgenomen. Het parkeren voor de woningen (36 plaatsen) vindt plaats onder een parkeerdek. Het gebouw is niet meer dan 3 lagen hoog. Bij de constructie van het pand wordt duurzaam gebouwd. Zo vindt ruimteverwarming en warmtapwater plaats met behulp van een warmtepomp, waardoor de woningen in principe geen gasaansluiting meer nodig hebben. Ook komt er triple glas, en actieve zonwering aan de zuidkant. Voor het grootste gedeelte van de woningen is NoM (Nul-op-de-Meter) het doel.

Na de zomervakantie gaan we door met de verdere inrichting van het project. Zo gaat er bijvoorbeeld met de bouwers worden gesproken over een wijkgebouw in het pand voor alle wijkbewoners. Ook deze besprekingen vinden in werkgroep vorm plaats. U kunt zich voor deze werkgroep opgeven.

 

2 Comments on Ankerplaats gekozen

  1. Complimenten voor de wijkraad!

  2. J.W. Gerritsen // 25 juli 2017 at 22:17 // Beantwoorden

    graag meedenken in werkgroep

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.