Burgerparticipatie is een wassen neus

gemeentehuis-muiden

Aflopen woensdag 7 december heeft de gemeenteraad het besluit genomen om op de plek van het oude gemeentehuis uitsluitend sociale woningbouw toe te staan. Dus geen mix van sociale woningbouw en middensegment, geen wijkgebouw met voorzieningen voor de wijkbewoners en geen behoud van de gymzaal. Geen van de belangrijkste wensen van de wijk wordt gehoord.

De wijkraad heeft diverse gesprekken gehad met zowel de verantwoordelijke wethouder als fractieleden van de verschillende partijen. Ook hebben we brieven gestuurd waarin we onze ongerustheid, bezwaren en wensen hebben toegelicht. Uiteindelijk gebeurt er dus weinig tot niets mee.

Als wijkraad zijn we dan ook zwaar teleurgesteld. Voor ons is dit een teken dat burgerparticipatie in de gemeente Gooise Meren een wassen neus is.

Maar we laten het hier niet bij zitten. Als eerste stap hebben we een bericht naar de lokale en regionale pers gestuurd over de gang van zaken. Ook gaan we verdere stappen beraden. We houden u op de hoogte. Bijgaand het persbericht.

persbericht-burgerparticipatie-in-gooise-meren-een-wassen-neus

4 Comments on Burgerparticipatie is een wassen neus

1. Allereerst hier complimenten voor de prachtige, professionele website van de wijkraad Mariahoeve io. En de gigantische berg werk, die jullie als leden verzet hebben. Mijn hoed af voor jullie.
    Het lijkt er inderdaad op dat het gemeentebestuur zich niet of nauwelijks iets gelegen heeft laten liggen aan onze mening. De tegenstelling tussen het “nieuwe KNSF- Muiden” en onze wijk wordt in de plannen zo wel onevenredig en onacceptabel groot, lijkt mij. ik ben benieuwd met wat voor revolutionaire sociale woningbouwplannen de gemeente komt om dat te voorkomen.
    Blij dat jullie als wijkraad alert blijven.

• Dank je Ton voor je complimenten. De bal ligt nu bij de projectontwikkelaars die hun plannen mogen indienen. De werkgroep mag die wel bekijken. Helaas wordt als kader aan de projectontwikkelaars meegegeven dat het uitsluitend om sociale woningbouw mag gaan. 😡

2. Zo zie je maar weer, hoe komt het dat de burger geen vertrouwen meer heeft in de overheid, ik ben niet teleurgesteld ik ben woedend!!! Burgerparticipatie mag de overheid zelf bepalen, hun eigen hooghartigheid verbiedt ze om te luisteren en mee te denken over gewone zaken als een gezonde woonomgeving.
    Dwars tegen de eisen van de landelijke politiek in gaan ze op de oude voet door. Het gaat tegenwoordig over klimaat neutraal, sport en beweging, langer zelfstandig wonen met de nodige voorzieningen, gas wordt verbannen dus alternatieve energie enz. Zelden zulke domme mensen meegemaakt. !!!
    Ik ben woedend!!