Politieke avond inzake Harmonisatie parkeerbeleid

Op maandag 22 mei aanstaande wordt een politieke avond georganiseerd door de gemeente over de Harmonisatie van het parkeerbeleid binnen Gooise Meren. Het harmonisatiegedeelte start om 20.00 uur, duurt tot 21.30 uur en wordt gehouden in het Emplacement van het Stadhuis Naarden.

De stadsraad Muiden en de wijkraad Mariahoeve zijn niet tevreden over dit harmonisatiebeleid. Voor ons is een harmonisatiebeleid een beleid waarbij de pijn wordt gedeeld over alle bewoners van de gemeente. Zoals het er nu uitziet, gaan echter alleen de inwoners van Muiden en een deel van (Naarden)Bussum de kosten dragen.

In het Harmonisatiebeleid parkeervergunningen staat het volgende te lezen:

“In de vesting van Muiden en het centrum van Bussum is in het verleden betaald parkeren ingevoerd, omdat er anders te weinig parkeerplaatsen overbleven voor de belangrijkste doelgroepen: in de eerste plaats de bezoekers en in de tweede plaats de bewoners.

Daarnaast draagt het betaald parkeren bij aan de gemeentelijke doelstellingen op het gebied van duurzaamheid en bereikbaarheid, doordat de hoeveelheid autoverkeer naar drukke gebieden wordt beperkt en het gebruik van de fiets wordt gestimuleerd. Ten slotte zijn de inkomsten uit betaald parkeren nodig om het hele systeem te bekostigen en bijvoorbeeld de parkeergarages in stand te houden.“

Lees verder

Ondanks de inzet van de stadsraad om het ‘Harmonisatiebeleid’ meer evenwichtig en eerlijker te maken, zet de gemeente haar voornemen om dit beleid door te voeren, gewoon door.

De inwoners van Muiden blijven dus de volle pond betalen, ondanks dat niet helder is waarom dit wordt gehandhaafd en in tegenstelling tot inwoners in Bussum, Naarden en Muiderberg. De politieke avond is de uitgelezen mogelijkheid om uw tegenstem te laten horen. U kunt aanwezig zijn als geïnteresseerde of als meeprater. Als u wilt meepraten, kunt u zich aanmelden via griffie@gooisemeren.nl. Geef daarbij aan dat u komt voor het Harmonisatiebeleid parkeerbeleid. Wij hopen op uw aanwezigheid.

Wilt u meer weten over de harmonisatie van het parkeerbeleid in onze gemeente, dan kunt u terecht op de agenda van de gemeente.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.