Situatie Trainingsveldje Mariahoeve

wijkraad-mariahoeve-trainingsveld

Op maandag 28 november heeft de wijkraad een gesprek gehad met de gemeente over de huidige en toekomstige invulling van het trainingsveldje. Wij hebben de (positieve) ervaringen van de wijkbewoners met de gemeente gedeeld.

Huidige situatie verlengen tot 1 mei 2017

In verband met het capaciteitsprobleem van SC Muiden heeft het college van Muiden in 2015 een besluit genomen om het speelveld aan de Mariahoevehoeveweg in te richten als tijdelijk trainingsveld voor SC Muiden (gedoogbesluit). Ook is in dit besluit het gebruik van een tijdelijk clubgebouw op de locatie parkeerplaats P2 aan de Mariahoeveweg meegenomen. De termijn voor deze besluiten loopt  1 januari 2017 af. Het college van Gooise Meren wil deze gedoogperiode met 4 maanden verlengen tot 1 mei 2017 omdat de nieuwe sportlocatie voor SC Muiden op het Brediusterrein op 1 januari 2017 nog niet helemaal klaar is. Hierdoor heeft de club nog enkele maanden het tijdelijke trainingsveld aan de Mariahoeveweg nodig. De gedoogbeschikking van 2015 biedt de gemeente de mogelijkheid om de huidige gedoogperiode met 4 maanden te verlengen. Het tijdelijk clubgebouw op de parkeerplaats wordt wel per 1 januari weggehaald.

Publicatie en reactietermijn

In het MuiderNieuws van woensdag 7 december is dit voornemen gepubliceerd onder ‘bekendmakingen’. Na publicatie heeft u als bewoner twee weken de gelegenheid om een zienswijze in te dienen. Daarna neemt de gemeente een definitief besluit.

Inrichting trainingsveld na 1 mei

Begin januari wil de gemeente met de buurt in gesprek over het gebruik en de inrichting van het speelveld na 1 mei 2017. Vragen die dan bijvoorbeeld aan de orde komen zijn: hoe en door wie wordt het trainingsveldje gebruikt en wat is daar vervolgens voor nodig. De huidige lichtmasten zijn bijvoorbeeld aangebracht en bekostigd uit het budget voor SC Muiden. Dit budget valt na 1 mei weg, wat betekent dat? Zoals u misschien nog weet stond er vorig jaar nog een halfpipe. Moet deze bijvoorbeeld worden teruggeplaatst of niet? De gemeente bereidt deze gesprekken samen voor met ons voor. Voor de definitieve invulling komen we dus op korte termijn bij u terug.