Voortgang Ankerplaats januari 2018

Ankerplaats impressie januari 2018

Voortgang Ankerplaats

Afgelopen woensdag 24 januari was er overleg tussen de twee werkgroepen vanuit Mariahoeve en het project Ankerplaats.

Besproken werden de wijzigingen die plaats hebben gevonden op het ontwerp, de parkeerruimte en de wens tot een wijkgebouw.

De wijzigingen op het ontwerp betreffen onder andere:

  • een ander, vriendelijker materiaal voor de binnenkant;
  • een ietwat verschoven oppervlakte;
  • verschil van indeling waardoor er nu in plaats van 34 woningen er 36 woningen komen;
  • meer trapsgewijze bouw, minder rechte lijnen en meer inspringen, zodat het gebouw volgens de bouwers speelser wordt en nog meer in de wijk past.

Het vernieuwde ontwerp werd door de meerderheid van de aanwezigen positief ontvangen. Met name de binnentuin vond men erg geslaagd.

Buitenkant Ankerplaats januari 2018

Ankerplaats gezien vanaf Nooitgedacht

 

Binnenkant Ankerplaats januari 2018

Binnentuin Ankerplaats

 

Parkeerruimte

Besproken werd ook de parkeerruimte. De verwachte terugloop is een gevoelig punt. Dit is bij gemeente en project tijdens het overleg duidelijk overgekomen. Zij hebben toegezegd hier weer mee aan de slag te gaan, ook in afstemming met het project Achterstallig Onderhoud.

Wijkgebouw / gemeenschapsruimte

Er is ruimte toegezegd voor een gemeenschapsruimte. Voorwaarde is dat een concreet en goed onderbouwd gebruiksplan moet worden opgesteld en uiterlijk voor 15 maart 2018 wordt ingediend. De wijkraad gaat hiermee aan de gang. De toegezegde 65m2 (inclusief berging) wordt als mager ervaren. Het is zaak dat we met goede argumenten komen om meer ruimte te krijgen.

Mochten jullie ideeën hebben wat we hier kunnen organiseren, laat het ons weten.

Inloopavonden

Nog dit kwartaal wordt er een inloopavond van het project Achterstallig Onderhoud Mariahoeve gehouden in de Kazerne, datum is helaas nog niet bekend. Naar verwachting wordt dit maart. Dit project gaat over parkeren en parkeerruimte.

Ook het project Ankerplaats organiseert nog dit kwartaal voor alle inwoners van Mariahoeve een inloopavond. Deze vindt naar verwachting plaats na de inloopavond van het project Achterstallig Onderhoud.

 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.